Är du intresserad av att gå kurs hos oss på Malmö SAgiK? Längst ned på sidan finns ett intresseformulär som du kan fylla i. En intresseanmälan är inte bindande. Vi återkommer när en ny kurs ska starta.

Nedan följer en förklaring till de olika kurserna vi har möjlighet att erbjuda:

Pre-foundation (STEG 1). Från 4 månader.
Kursens syfte är att ge dig och din hund bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med er framtida agilityträning. Kursen ger dig möjlighet att få träna din hund i grupp med andra hundar och den störning det kan innebära. Kursen fokuserar på viktiga kunskaper för den blivande agilityhunden. Under kursen kommer ni bland annat få lära er mer om olika belöningar och hur dessa kan användas, träna stadga, följsamhet, ordförståelse, kroppskontroll med mera. Beroende på hundens ålder introduceras även ett fåtal hinder som inte belastar en ung hunds kropp (till exempel rak tunnel).

Foundation (STEG 2). Från 8 månader.
I Foundation påbörjas hinderinlärning av hopphinder, tunnel, slalom och vippbrädan. Nivån anpassas efter hundens ålder. Vi kommer under denna kurs börja arbeta mer med hundens förståelse för de olika hindertyperna, hindersug samt med förarens handling. Under kursen kommer ekipagen få lära sig om inlärningsmetoder för de olika hinder som kursen innefattar samt lära sig grunden i olika handlingstekniker och byten. Beroende på ålder på hunden kommer vi även under kursens gång börja arbeta med mindre kombinationer.

Foundation fortsättning (STEG 3). Från 12 månader.
Det här är kursen för dig som nyligen börjat din agilityresa.
Vi jobbar vidare med olika kombinationer, handling och grunderna inom agility. Vi kommer att prata om kontaktfältshinder och kontaktfältsbeteende samt slalom. Här introduceras du till olika inlärningsstrategier och vi lägger upp en plan för hur du går tillväga för att ta dig an alla hinder. 

Foundation: handling och kontaktfält (STEG 4).
I denna kurs fortsätter vi att utveckla förarens handling och hundens kunskaper kring hindertyperna. Vartannat tillfälle får ni träna på kombinationer med varierande tema såsom olika byten, runt, in med mera. Varannan gång ligger fokus på kontaktfältshindren och då framförallt balansen.

Coachgrupp basic (handling & kontaktfält):
Passar dig som vill fortsätta vidareutveckla dina grunder inom agility. I coachgrupp basic kommer vi arbeta med olika kombinationer/mindre banor och samtidigt djupdyka i inlärningen av kontaktfältsbeteenden. Vi introducerar och bygger vidare på olika handlingstekniker. Tillsammans gör vi bananalyser för att du ska lära dig sätta samman bästa handlingsvägen för din hund. 

Coachgrupp mot tävling:
Coachgrupp mot tävling är för dig som vill fortsätta utveckla din grundträning och bli startklara för tävling. Vi tränar klassmässiga och utmanande banor. Tillsammans gör vi bananalyser där vi tittar på olika handlingsalternativ, snabbaste vägen och den optimala linjen för din hund. 

Temakurser
En temakurs kan vara en kurs med färre antal tillfällen, workshops med mera.